Norton Antivirüs, Çinliler’in Windowslar’ını Çökertti!
Article wrote by berquLes With 1 comment
Symantec’in meşhur Norton Antivirüs programının geçen Cuma günü küçük bir güncellemesi yayınlandı. Bu küçük güncellemeyle birlikte program, Windows XP Service Pack 2 işletim sisteminin Çince versiyonlarında yer alan iki adet .dll sistem dosyasını virüs olarak gördü.
Program, virüs olarak gördüğü bu iki dosyayı (netapi32.dll ve lsasrv.dll dosyaları) sildi. Böylelikle Çin’de, bilgisayarlarında Windows XP Service Pack 2 ile birlikte Norton antivirüs programına sahip olan kullanıcıların Windows işletim sistemleri çöktü.
Haber, Computerworld’de haber dün yer aldı.
Kullanıcılar, güncellemeden sonra, bilgisayarlarında Windows XP’yi normal olarak çalıştıramadıkları gibi, güvenli modda da çalıştıramadılar. İşletim sistemleri çöken bilgisayarların sayısının milyonlar olduğu da iddia edildi.
İşte, binlerce bilgisayarın işletim sistemlerinin çökmesine neden olan, Norton’ın bulduğu ve virüs olarak algıladığı iki dosya:
Ve sonuç! Bilgisayar yeniden başlatıldığında, aşağıdaki pencere görünüyor ve XP başlamıyor.
Norton Antivirüs’ün inanılmaz bir hatasının, Çin’de ülke çapında dev bir zarar verdiği görünüyor.