HERSEY BURDA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HERSEY BURDA

HERSEYİ BULABİLDECEĞİN TEK ADRES
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» free slot machines win cash
272-Stilist 273-Su Ürünleri Mühendisi Icon_minitimeÇarş. Ağus. 03, 2011 3:57 am tarafından Misafir

» watch naruto hentai watch naruto hentai free
272-Stilist 273-Su Ürünleri Mühendisi Icon_minitimeÇarş. Ağus. 03, 2011 3:52 am tarafından Misafir

» major fish oil
272-Stilist 273-Su Ürünleri Mühendisi Icon_minitimeSalı Ağus. 02, 2011 10:26 pm tarafından Misafir

» hentai about hentai academy
272-Stilist 273-Su Ürünleri Mühendisi Icon_minitimeSalı Ağus. 02, 2011 10:10 am tarafından Misafir

» гинекология ответы
272-Stilist 273-Su Ürünleri Mühendisi Icon_minitimePtsi Ağus. 01, 2011 9:18 am tarafından Misafir

» x-Hack hack you
272-Stilist 273-Su Ürünleri Mühendisi Icon_minitimePtsi Ağus. 01, 2011 8:00 am tarafından Misafir

» When the first Whirlpool Duet album was released in December 2001
272-Stilist 273-Su Ürünleri Mühendisi Icon_minitimePtsi Ağus. 01, 2011 3:05 am tarafından Misafir

» women at work hentai online women at work hentai stream
272-Stilist 273-Su Ürünleri Mühendisi Icon_minitimePtsi Ağus. 01, 2011 2:56 am tarafından Misafir

» facebook likes xb
272-Stilist 273-Su Ürünleri Mühendisi Icon_minitimePaz Tem. 31, 2011 9:22 am tarafından Misafir

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
HABERLER
Fikri Türkel köşe yazıları

 

 272-Stilist 273-Su Ürünleri Mühendisi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin



Mesaj Sayısı : 3361
KULLANICI PUANLARI : 9918
Kayıt tarihi : 16/05/10

272-Stilist 273-Su Ürünleri Mühendisi Empty
MesajKonu: 272-Stilist 273-Su Ürünleri Mühendisi   272-Stilist 273-Su Ürünleri Mühendisi Icon_minitimeCuma Mayıs 21, 2010 2:18 pm

272-STİLİST


TANIM

Çağdaş moda anlayışı ile giyim sektörünün hazır giyim ve ısmarlama giyim birimlerinde giysi modellerini tasarlayıp, bu tasarımlara uygun tekstil ürününü saptayan ya da tekstil ürününe göre model tasarımı ve uygun aksesuar seçimi yapan, bütün bu çalışmalarını resim, çizgi ve grafiklerle oluşturan kişidir.

A- GÖREVLER

- Hazır giyim ve ısmarlama giyimde, uygulanabilir nitelikte, her türlü spor, abiye model tasarımı yapar, kreasyon hazırlar,
- Firma tarzına uygun modeller üzerinde, günün moda anlayışına paralel değişiklikler yapar, çeşitli görüşler üretir,
- Modele uygun renkte kumaş ve aksesuar seçimi yapar,
- Kumaşa veya tekstil türüne uygun model tasarlar,
- Günün moda anlayışını izler,
- Ismarlama giyim üzerindeki çalışmalarda, müşterinin isteklerini ve fiziksel yapısını dikkate alarak model geliştirir,
- Her türlü takı, kemer, çanta, ayakkabı vb. aksesuar tasarımları yapar,
- Giysi üzerinde uygulanabilecek; aplike, brode nakış tasarımı yapar.

KULLANILAN ALET
VE MALZEMELER

- Suluboya, guaş boya, fırça ve benzeri boya malzemeleri,
- Kumaş vb. tekstil ürünleri,
- Karakalem, rapido, deri, kağıt, iğne, iplik gibi malzemeler,
- Metre, cetvel gibi ölçüm aletleri,
- Çizim masası,
- Bilgisayar.

B- MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

Stilist olan kişiler genellikle sanatçı bir kişiliğe sahiptirler. Çoğunlukla çalışmalarında yeni modeller çizerler. Bu nedenle stilist olmak isteyenlerin;
- Yaratıcı,
- Uzay ve şekil ilişkilerini görebilen,
- Zihinde canlandırdıklarını çizimle ifade edebilen,
- Güzel sanatlara karşı ilgili, özellikle çizim konusunda yetenekli,
- Geneli ve ayrıntıyı algılama,
- Başkalarını ikna edebilme özelliğine sahip
kimseler olmaları gerekir.

C- ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Kapalı ortamlarda, büro ve atölyelerde sakin bir ortamda çoğunlukla oturarak çalışırlar.

D- MESLEK EĞİTİMİ

MESLEK EĞİTİMİNİN
VERİLDİĞİ YERLER

- Kız teknik öğretim olgunlaşma enstitülerinde, pratik kız sanat okullarında, halk eğitim merkezlerinde stilistlik mesleğine yönelik kurslar verilmektedir.
- Ayrıca, kültür merkezleri, belediyenin açmış olduğu mesleki eğitim kurslarında ticaret odaları ile MEB'nca ortaklaşa açılan sanayi kurslarında, özel kurum ve kuruluşlar tarafından açılan meslek kurslarında belirli bir ücret karşılığında bu mesleğe yönelik eğitim sunulmaktadır.
- Ayrıca, Anadolu kız meslek ve kız meslek liselerinin giyim, hazır giyim, örme hazır giyim, deri hazır giyim, terzilik (kadın terziliği, erkek terziliği), resim ve moda (giysi) tasarımı bölümlerinde stilistlik dersleri bulunmaktadır.

ÖN EĞİTİMDE BAŞARILI
OLUNMASI GEREKEN DERSLER

- Resim.

MESLEK EĞİTİMİNE
GİRİŞ KOŞULLARI

- Kız teknik öğretim kurumlarında düzenlenecek meslek kurslarına girebilmek için ilköğretim çağı dışında olmak gerekmektedir.
- Kız meslek liselerine girebilmek için ilköğretim okulu mezunu olmak ve okulca belirlenen giriş koşullarına uygun olmak gerekir.

EĞİTİMİN SÜRESİ
VE İÇERİĞİ

- Kız teknik öğretim olgunlaşma enstitülerinde, pratik kız sanat okullarında ve halk eğitim merkezlerinde istek olması ve grupların oluşturulması durumunda, süreleri değişebilen stilistlik kursları düzenlenebilmektedir.
- Kız meslek liselerinde eğitim süresi 4 yıldır.
- Meslek liselerinde; 9. sınıfta genel kültür derslerinin yanısıra tanıtım ve yönlendirme dersi de ilave edilmiştir.
- Stilistliğe yönelik mesleki eğitimlerde özellikle, temel sanat eğitimi, beden ölçüleri ve insan anatomisi, desen, çizim, model geliştirme, aksesuar tasarımı, kostüm, moda tarihi gibi meslek derslerine uygulamalı ve kuramsal düzeyde yer verilmektedir. Söz konusu derslerde öğrencilere, model tasarımı, belli bir tarza bağlı olarak model geliştirme, tekstil ürünlerinin tanıtımı, aksesuar tasarımı, maliyet hesapları ve herhangi bir ürünün tamamlanmasına kadar geçen süreç hakkında bilgi, beceri ve iş alışkanlıkları kazandırılır. Bu eğitim süresince özellikle üretimi yapılacak giysinin biçiminin ve kumaşının günün modasına göre ve ortaya çıkacak ürünün maliyetinin göz önüne alınarak belirlenmesine ilişkin meslek derslerine yer verilmektedir. Kız meslek liselerinin 3. sınıfında 3308 sayılı yasaya göre 3 gün işletmelerde, 2 gün okulda eğitimler sürdürülmekte, meslek derslerinin yanı sıra genel kültür dersleri de alınmaktadır.

EĞİTİM SONUNDA ALINAN
BELGE-DİPLOMA VE UNVAN

- Kız teknik öğretim kurumlarında (pratik kız sanat okulu, kız meslek lisesi ve kız teknik öğretim olgunlaşma enstitülerinde) düzenlenen meslek kurslarını bitirenlere "Kurs Bitirme Belgesi" verilir.
- Kız meslek lisesini bitirenlere meslek lisesi diploması ve "Teknisyen" unvanı verilir.

E- ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Stilistlerin iş bulma olanakları oldukça yüksektir. Stilistler; konfeksiyon, butik ve ısmarlama giyim, triko, deri, ihracaat firmaları, özel kurum ve kuruluşların giyim atölyelerinde iş bulabilirler. Model tasarımı, koleksiyon hazırlama ve geliştirme, örnek üretim ünitelerinde teknik eleman olarak çalışabilir ve kendi işyerlerini açabilirler. Bayanların bu alanda çalışma oranları oldukça yüksektir. Stilistler, edindikleri bilgi ve becerileri, giyim sektöründe modelistlik, konfeksiyonculuk, moda tasarımı gibi alanlarda kullanabilirler.

F- EĞİTİM SÜRESİNCE VE EĞİTİM SONRASI KAZANÇ

EĞİTİM SÜRESİNCE

- Döner sermaye sistemi içerisinde eğitim faaliyetlerinin gerçekleşmesi durumunda öğrencilere "Öğrenci Hakkı" olarak bir ücret ödenmektedir.
- 3308 Sayılı Meslek Eğitimi Kanunu'na göre; işletmelerde beceri eğitimi gören her öğrenci, asgari ücretin % 30'undan az olmamak üzere bir ücret almaktadır.

EĞİTİM SONRASI

- Stilist olarak ilk işe başlanıldığında, eğitim durumuna göre asgari ücretin iki katı civarında ücret alınabilmekte, tecrübe arttıkça; uzmanlık alanı ve işletmenin büyüklüğüne göre alınan ücrette 2-3 kat artış olabilmektedir.

G- MESLEKTE İLERLEME

- İşe ilk başlanıldığında stilistler, tecrübeli meslektaşlarının gözetiminde çalışırlar. Ayrıca, işletmenin yapısına ve büyüklüğüne göre, üretimin her kademesindeki çalışmalara ilişkin, işletme bünyesinde, hizmet-içi eğitim programları düzenlenebilmektedir.
- Ticaret odası ile MEB tarafından ortaklaşa açılan sanayi kurslarında, bu alanda çalışanlara yönelik mesleki kurslara da yer verilmektedir.
- Özellikle son yıllarda stilistlik, modelistlikle beraber düşünülmeye başlanılmıştır. Moda tasarımı içinde bir modelin geliştirilmesinden, kalıbının çıkarılması, serileştirilmesi ve ürünün sonuçlandırılmasına kadarki süreçte stilistler özellikle modelistliğe yönelik eğitim alarak kendilerini yetiştirebilirler, geliştirdikleri modelin kalıbının çıkarılması ve serileştirilmesi çalışmalarında da yer alabilirler.
- Stilistler, ısmarlama giyim veya hazır giyim alanlarında uzmanlaşabilirler. Çocuk giyimi, yaşlı giyimi, genç giyimi veya iç çamaşırı alanlarında çalışmalarını yoğunlaştırabilir veya takı, kemer, çanta gibi aksesuarlara yönelik model geliştirme çalışmalarına ağırlık verebilirler.
- Stilistler, çalıştıkları işletmenin yapısına göre yönetici kademelerinde yer alabilir, eğitim durumları ve uzmanlık alanları paralelinde işin planlanması ve sonuçlandırılmasında ileri düzeyde teknik eleman olarak çalışabilirler. Özellikle lise ve dengi okul mezunları, 2 yıllık meslek yüksekokulları moda konfeksiyon, hazır giyim ve deri konfeksiyon önlisans programlarında eğitimlerine devam edip ilerleme kaydedebilir veya akademik kariyere yönelebilir, tercihleri doğrultusunda ve ÖSS'yi kazanmaları durumunda yetenek sınavıyla 4 yıllık mesleki yaygın eğitim fakülteleri giyim bölümünde eğitimlerini sürdürerek eğitici kademelerinde yer alabilirler.

BENZER MESEKLER

- Moda Tasarımcısı,
- Modelist,
- Tekstil Tasarımcısı,
- Konfeksiyoncu (Genel),
- Grafiker.

H- EK BİLGİLER

SORUMLULUK

Firmanın veya müşterinin istekleri ve özellikleri doğrultusunda tekstil ürününe uygun olarak model geliştirmekten, maliyeti göz önüne alarak her türlü israftan kaçınmaktan, moda anlayışını takip etmekten ve sektördeki her türlü yenilik ve gelişmeleri izlemekten ayrıca meslektaşları, üretim ve yönetim kademesinde yer alan personelle işbirliği yapmaktan sorumludur.

İŞ GÜVENLİĞİ

İşin, sürekli göz dikkati gerektirmesi ve özellikle mesleğin icrasında bilgisayardan yararlanılması durumunda ekrandan gelen ultraviyole ışınlarına maruz kalınması, göz bozukluklarına neden olabilmektedir.
Bilgisayarla çalışılırken ultraviyole ışınlarından korunma tedbirleri alınmalıdır.

I- YARARLANILAN BİLGİ KAYNAKLARI

- Meslek elemanları,
- Meslek Danışma Komisyonu (MEDAK) üyesi kuruluşlar.

İ- DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER

- İlgili eğitim kurumları,
- Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi,
- Bünyesinde meslek danışma merkezi bulunan Türkiye İş Kurumu il ve şube müdürlükleri.

273-SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSİ


TANIM

Sularda yaşayan bitki ve hayvanlardan, besin olarak yararlanılabilecek olanların avlanması, üretilmesi, türlerinin iyileştirilmesi, yetiştirilmesi ve depolanması konularında çalışan kişidir.

A- GÖREVLER

- Su ürünleri üretim tesislerinin hazırlanması konusunda projeler geliştirir,
- Su ürünlerinin havzalarda üretimi için yumurtaların havzalara ne zaman ve nasıl yerleştirilmesi gerektiği konusunda görüş bildirir,
- Su ürünlerinin türlerinin iyileştirilmesi üzerinde çalışmalar yapar,
- Su ürünlerinin doğal ve yapay yemlerle beslenmeleri için çalışmalar yapar,
- Su ürünlerinin çeşitli hastalıklara karşı korunması için havzaların mikroplardan arındırılmasına çalışır,
- Su ürünlerinin avlanması ve avlanma teknikleri üzerinde balıkçıları aydınlatır.

KULLANILAN ALET
VE MALZEMELER

- Gemi rotalarıyla ilgili aletler,
- Meteorolojik harita çizim ve ölçümlerinde kullanılan aletler,
- Akıntı, yüzme ve dalma aletleri (uygulama esnasında) kullanılır.

B- MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ ÖZELLİKLER

Su Ürünleri Mühendisi olmak isteyenlerin;
- Normalin üzerinde akademik yeteneğe sahip,
- Fen bilimlerine, özellikle biyolojiye ilgi duyan,
- İnceleme, araştırma merakı olan,
- Açık havada çalışmaktan hoşlanan,
- Sabırlı, dikkatli ve düzenli,
- Elleri, ayakları ve gözleri sağlam
kimseler olmaları gerekir.

C- ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI

Su ürünleri mühendisi, açık havada, sıcak veya soğuk ortamlarda çalışır. Çalışma ortamı sessiz ve nemlidir. Havada rahatsız edici koku olabilir. Mantar hastalığına yakalanmamak için kişinin dikkat etmesi gerekir.

D- MESLEK EĞİTİMİ

MESLEK EĞİTİMİNİN
VERİLDİĞİ YERLER

Mesleğin eğitimi aşağıda belirtilen üniversitelerde verilmektedir:
- Akdeniz Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi,
- Ankara Üniv.Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü,
- ****** Üniv. Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü,
- Çanakkale Onsekiz Mart Üni. - Su Ürünleri Fakültesi,
- Çukurova Üni. - (Adana) - Su Ürünleri Fakültesi,
- Ege Üni. (İzmir) - Su Ürünleri Fakültesi,
- Gaziosmanpaşa Üniv. (Tokat) Su Ürünleri Bölümü,
- İstanbul Üniv. Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi,
- Fırat Üni. (Elazığ) - Su Ürünleri Fakültesi,
- İstanbul Üni. (İstanbul) - Su Ürünleri Fakültesi,
- Karadeniz Tek. Üni. (Trabzon) - Rize Su Ürünleri Fakültesi
- Karadeniz Tek. Üni. (Trabzon) - Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi,
- Mersin Üni. (İçel) - Su Ürünleri Fakültesi,
- Muğla Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi,
- Mustafa Kemal Üni. (Hatay) - Su Ürünleri Fakültesi,
- Ondokuz Mayıs Üni. (Samsun) - Sinop Su Ürünleri Fakültesi,
- Süleyman Demirel Üni.(Isparta)-Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi,
- Van Yüzüncüyıl Üniv. Ziraat Fakültesi Su Ürünleri Bölümü,

ÖN EĞİTİMDE BAŞARILI
OLUNMASI GEREKEN DERSLER
- Fen Dersleri (Fizik, Kimya, Biyoloji).

MESLEK EĞİTİMİNE
GİRİŞ KOŞULLARI

Mesleğin eğitimine girebilmek için,
- Lise veya dengi okul mezunu olmak,
- Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS) “Su Ürünleri” lisans programları için yeterli “Sayısal (SAY)” puan almak,
- Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Tercih Bildirim Formunda “Su Ürünleri” lisans programları ile ilgili en az bir yükseköğretim programını tercih etmek gerekmektedir.
Bu yükseköğretim programında öğrenim görmek isteyen adaylar liselerin “Fen, Fen Bilimleri, Klasik Fen, Matematik, Tabii Bilimler” alanlarından mezun iseler, ÖSYM tarafından yapılan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sınavı sonucunda diğer alanlardan mezun olanlara göre daha yüksek bir ağırlıklı puan elde etmekte ve öncelikle yerleştirilmektedir.
Ancak kendi alan/kol/bölümlerin dışında bir yüksek öğretim programlarını tercih eden adayların yerleşme şansı azalmaktadır.
Balık Yetiştiriciliği, Su Ürünleri Ön Lisans programlarından mezun olduktan sonra ÖSYM tarafından yapılan dikey geçiş sınavında başarılı oldukları takdirde bu lisans programına dikey geçiş yapabilirler.

EĞİTİMİN SÜRESİ
VE İÇERİĞİ

Öğrenim süresi dört yıldır.
Eğitim süresince aşağıda belirtilen dersler verilir.

1. Yıl: Botanik I, Ekonomi I, Meteoroloji I, Kimya I, Matematik I, Zooloji I, Türk Dili, Yabancı Dil, ****** İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Beden Eğitimi, Zooloji II, Fizik I, Toprak Bilgisi, Kimya II, Tarımsal Ekoloji,
2. Yıl : Analitik Kimya I, Türkiye Suları, Bilgisayar Programları, Kültür Teknik, Hayvan Yetiştirme, Genel Mikrobiyoloji, Yabancı Dil, ****** İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Beden Eğitimi, Türk Dili, Tarla Bitkileri, Statik ve Mukavemet, Tarımsal Mekanizasyon, Tarım Ekonomisi, Genetik, Anatomi ve Fizyoloji,
3. Yıl : Hayvan Besleme Biyokimyası, İnşaat-Malzeme Bilgisi, İstatistik, Hidrobiyoloji, Proje Hazırlama Teknikleri, Osinoğrafi, Yabancı Dil, Türk Dili, ****** İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Beden Eğitimi, Populasyon Dinamiği, Balık Biyolojisi, Bitkisel Su Ürünleri ve Üretim Tekno., Su Mikrobiyolojisi, Su Kirlenmesi ve Kontrolü, Su Ürünleri Teknolojisi,
4. Yıl : İç Su Balıkları ve Üretim Tekniği, Kabuklu Su Ürünleri ve Üretim Tekniği, Su Ürünleri Mevzuatı, Yemler Bilgisi ve Teknolojisi, Su Kalitesi, Hidrolik, Yabancı Dil, ****** İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Beden Eğitimi, Balık Üretimi Tesisleri ve Planlaması, Balık Hastalıkları, Balık Avlama Yöntem ve Araçları, Deniz Balıkları ve Üretim Tekniği, Hayvan Islahı, Balık Besleme, Tarımsal Yayım ve Haberleşme.

EĞİTİM SONUNDA ALINAN
BELGE-DİPLOMA VE UNVAN

Eğitim sonunda Su Ürünleri Programını bitirenler Lisans Diploması ve “Su Ürünleri Mühendisi “unvanı alırlar.

E- ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA OLANAKLARI

Tarım Orman ve Köy İşleri Bakanlığına bağlı su ürünleri üretme çiftliklerinde çalışabilir veya kendilerine özel üretme çiftlikleri kurarak çalışabilirler. Ülkemizin üç yanının denizlerle çevrili olması, bu kaynakların iyi değerlendirilmesi, korunması, örnek tesisler kurularak ve su ürünleri sektörüne öncülük edilerek ülke ekonomisine katkıda bulunmak gerektiğinden bu meslek elemanlarına duyulan ihtiyaç her geçen gün artmaktadır.

F- EĞİTİM SÜRESİNCE VE EĞİTİM SONRASI KAZANÇ

EĞİTİM SÜRESİNCE

Eğitim süresince isteyen öğrenciye Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından öğrenim (harç) kredisi verilmektedir.
Staj süresince işletmeler öğrenciye bir miktar ücret ödemektedir. Bu ücret işletmelerin ücret politikasına göre değişmektedir.

EĞİTİM SONRASI

Öğrenim tamamlandıktan sonra Su Ürünleri Mühendisi olarak işe başlayanlar asgari ücretin yaklaşık 2-3 katı civarında kazanç elde edilmektedir.

G- MESLEKTE İLERLEME

Lisans eğitiminden sonra alanlarında mastır (yüksek lisans) ve doktora eğitimi alarak akademik kariyer yapabilirler, yüksek öğretim kurumlarında araştırma görevlisi, doçent, profesör gibi unvanlarla öğretim üyesi olarak görev yapabilirler.
Meslek öğreniminden sonra devam edilebilecek kurslar olmamakla birlikte çalıştığı kurumların hizmet-içi eğitimlerine katılabilirler.

BENZER MESLEKLER

- Hayvansal üretim ziraat mühendisi,
- Biyolog,
- Veteriner.

I- YARARLANILAN BİLGİ KAYNAKLARI

- Üniversitelerin Su Ürünleri Fakültesi Bölümü Katalogları,
- Üniversite Öğretim Görevlileri,
- 2005 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) Kılavuzu,
- ÖSYS (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi) Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu – 2005
- ÖSYM Üniversiteler Yükseköğretim Programları ve Meslekler Rehberi – 2000
- Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı 2005 Kılavuzu,
- Meslek Danışma Komisyonu (MEDAK) üyesi kuruluşlar.

İ- DAHA AYRINTILI BİLGİ İÇİN BAŞVURULABİLECEK YERLER

- İlgili eğitim kurumları,
- Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Meslek Danışma Merkezi,
- Bünyesinde Meslek Danışma Merkezi Bulunan Türkiye İş Kurumu İl ve Şube Müdürlükleri.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://dessas.yetkinforum.com
 
272-Stilist 273-Su Ürünleri Mühendisi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» 168-JEODEZİ VE FOTOGRAMETRİ MÜHENDİSİ 169-JEOFİZİK MÜHENDİSİ 170-JEOLOJİ MÜHENDİSİ
» 135-GEMİ İNŞAATI MÜHENDİSİ 136-GEMİ MAKİNELERİ MÜHENDİSİ 137-GEMİ VE DENİZ YAPILARI MÜHENDİSİ
» 215-Optisyen 216-Orman Endüstri Mühendisi 217-Orman Mühendisi 218-Ortopedi Teknisyeni
» 188-Matematik Mühendisi 189-Matematik Öğretmeni 190-Matematikçi 191-Mekatronik Mühendisi
» 74-DERİ MÜHENDİSİ

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HERSEY BURDA :: MESLEKLER :: MESLEKLERİ TANIYALIM-
Buraya geçin: