HERSEY BURDA
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HERSEY BURDA

HERSEYİ BULABİLDECEĞİN TEK ADRES
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» free slot machines win cash
Belgeler Icon_minitimeÇarş. Ağus. 03, 2011 3:57 am tarafından Misafir

» watch naruto hentai watch naruto hentai free
Belgeler Icon_minitimeÇarş. Ağus. 03, 2011 3:52 am tarafından Misafir

» major fish oil
Belgeler Icon_minitimeSalı Ağus. 02, 2011 10:26 pm tarafından Misafir

» hentai about hentai academy
Belgeler Icon_minitimeSalı Ağus. 02, 2011 10:10 am tarafından Misafir

» гинекология ответы
Belgeler Icon_minitimePtsi Ağus. 01, 2011 9:18 am tarafından Misafir

» x-Hack hack you
Belgeler Icon_minitimePtsi Ağus. 01, 2011 8:00 am tarafından Misafir

» When the first Whirlpool Duet album was released in December 2001
Belgeler Icon_minitimePtsi Ağus. 01, 2011 3:05 am tarafından Misafir

» women at work hentai online women at work hentai stream
Belgeler Icon_minitimePtsi Ağus. 01, 2011 2:56 am tarafından Misafir

» facebook likes xb
Belgeler Icon_minitimePaz Tem. 31, 2011 9:22 am tarafından Misafir

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
HABERLER
Fikri Türkel köşe yazıları

 

 Belgeler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin



Mesaj Sayısı : 3361
KULLANICI PUANLARI : 9918
Kayıt tarihi : 16/05/10

Belgeler Empty
MesajKonu: Belgeler   Belgeler Icon_minitimePerş. Haz. 17, 2010 4:16 pm

Belgeler
Geçtiğimiz yıllarda bu sayfada, ortak belge havuzu niteliği taşıyan siteler üzerinde durulmuştu. Günümüzde GNU/Linux dağıtımlarının ve diğer özgür işletim sistemlerinin ülkemizde yaygınlık kazanması, dağıtımlara has kullanıcı grupları oluşması ve bu kullanıcı gruplarının çalışmaları sonucunda, birçok sitede doküman havuzu oluşturulmaya başlanmıştır. Bu sayfada, Türkiye’de GNU/Linux, diğer özgür işletim sistemleri ve çeşitli programlama dilleri hakkında çalışmaların yapıldığı doküman havuzlarına yer verilmektedir. Alfabetik sıraya göre düzenlenmiştir.
Bu sayfada yer almasını düşündüğünüz belgelendirme faaliyetlerini bildirmek veya hatalı olduğunu düşündüğünüz bilgileri iletmek için bizimle bağlantıya geçebilirsiniz.
Apache Web Sunucusu Belgeleri: Apache web sunucusunun 2.0, 2.2 ve 2.3 serileri için dokümanlarını barındıran belgelendirme çalışmaları sitesinehttp://ceviri.belgeler.gen.tr/apache/ adresinden ulaşabilir ve katkıda bulunabilirsiniz. Yapılan çalışmalar http://httpd.apache.org/docs/ sayfasına yansımaktadır.
Arch Linux Wiki: Arch Linux hakkında belgelendirme çalışmalarıhttp://wiki.archlinux.org üzerinde yapılmaktadır. Türkçe dokümanların tamamına bu adresten erişilebilirsiniz.
Belgeler.org: Belgelendirme çalışmaları konusunda ülkemizde bir ilki gerçekleştirerek çeşitli konularda yazılmış oldukça fazla sayıda NASIL (HOWTO) belgesini biraraya getirerek doküman havuzu niteliği kazanan belgeler.org sitesi çoğu işlemde halâ ilk referans niteliği taşıyan belgeleri bünyesinde barındırmaktadır. Belgeler.org bünyesinde NASIL belgelerinin yanı sıra, PHP dili ve Apache web sunucusu dokümanların çevirileri yapılmaktadır.
COMU: Çanakkale On Sekiz Mart Üniversitesi Linux Belgelendirme Çalışma Grubu tarafından hazırlananhttp://docs.comu.edu.tr sayfasında güncel NASIL belgeleri ve çeşitli kılavuzlara erişim mümkün olmaktadır.
Debian: Yeni yapılanmasının ardından faaliyete geçen Debian Türkiye topluluğu, http://www.debian.org.tradresinde Debian konusunda Türkçe belgelendirme çalışmaları yapmaktadır.
EnderUNIX: FreeBSD ve diğer BSD temelli işletim sistemleri konusunda belgelendirme çalışmaları yapılan Enderunix web sitesinde *BSD işletim sistemleri konusunda kapsamlı belgeler bulunmaktadır. Bu adrestenulaşılabilecek belgeler ve http://ipucu.enderunix.org sayfasında yer alan ipucu belgeleri ile *BSD konusunda kapsamlı bir doküman havuzu oluşturulmaktadır.
Gentoo Belgeleri: Gentoo Linux hakkında çeşitli belgeler, http://www.gentoo-tr.com ve http://www.gentoo-tr.org sitelerinde yer almaktadır. Ayrıca, Gentoo Wiki altında ortak bir doküman havuzu oluşturma konusunda faaliyetler devam etmektedir.
Lapis Wiki: Gönüllüler tarafından oluşturulmuş, çeşitli Linux dağıtımları hakkında Türkçeleştirilmiş NASIL belgeleri, ipuçları ve benzeri belgeleri kapsayan Lapis Wiki’ye http://wiki.linux-sevenler.org adresinden ulaşabilirsiniz.
Linux İpuçları: Yeni başlayanların Linux ile ilgili temel bilgilere erişebileceği, ileri seviyede Linux bilgisine sahip kişilerin bilgilerini paylaşabilecekleri bir platform olarak kendini tanıtan Linux İpuçları sitesi, çeşitli dağıtımlara ilişkin bir ipucu havuzu niteliği taşımaktadır.
OpenOffice.org Belgeleri (Gazi Üniversitesi): Gazi Üniversitesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından oluşturulmuş, OpenOffice bileşenleri konusunda kapsamlı bir anlatım içeren OpenOffice Kullanım Kılavuzunahttp://www.openoffice.gazi.edu.tr adresinden erişilebilirsiniz.
OpenOffice.org Türkiye Wiki: OpenOffice Türkiye ekibi tarafından belgelendirme çalışmalarını yürütmek ve OpenOffice kullanımını anlatmak amacıyla hayata geçirilmiş olan OpenOffice Wiki’yehttp://wiki.openoffice.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
Özgürlükİçin: Pardus dağıtımı için içerik çalışmaları yapan Özgürlükİçin sitesinde, Pardus ve dolayısıyla Linux ile ilk defa tanışacak kişiler için İlk Adımlar sayfaları, çeşitli paket incelemelerinin yapıldığı ve uygulamaların tanıtıldığı Nasıl bölümü, GNU/Linux oyunları hakkında belgeler vb. nitelikte belgelendirme çalışmaları yürütülmektedir. Özgürlükİçin sitesine, http://www.ozgurlukicin.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Pardus Wiki: Pardus dağıtımı için doküman havuzu niteliğini gören Pardus Wiki’de, Pardus konusunda oldukça fazla sayıda doküman, geliştirici kılavuzları, Pardus hakkında teknik kılavuzlar vb. belge bulunmaktadır. Pardus Wiki’ye http://tr.pardus-wiki.org sitesinden ulaşabilirsiniz.
Pardus-Linux.org Wiki: http://wiki.pardus-linux.org adresinde faaliyet gösteren sitede, Pardus ağırlıklı GNU/Linux belgelendirme çalışmaları yürütülmektedir. Diğer Pardus belgelendirme sitelerinde olduğu gibi, bu doküman havuzunda da, NASIL belgeleri ve çeşitli belgeler yer almaktadır.
PHP Kılavuzu: Belgeler.org bünyesinde yerelleştirilen ve Türkçeye kazandırılan PHP kılavuzunahttp://www.php.net/manual/tr/ adresinden erişebilirsiniz. Kılavuz bünyesinde, PHP’ye ilişkin tüm referans bilgiler Türkçeleştirilerek Türk kullanıcıların hizmetine sunulmuştur.
Python Belgeleri: Ülkemizde son yıllarda popülerlik kazanmış Python programlama dili konusunda çeşitli sitelerde Türkçe belgelendirme çalışmaları yapılmaktadır. http://pythontr.blogspot.com vehttp://www.istihza.com adreslerinde bulunan dokümanlar Python konusunda zengin birer içerik havuzu niteliği taşımaktadır.
Qt Türkiye: Qt konusunda Türkçe ve özgün belgeler sunmak ve Qt ile yapılmış projelerin listesini tutup bunları tanıtmak gibi belgelendirme çalışmalarını sürdüren Qt Türkiye’nin kullanıma sunmuş olduğu belgelerebu adresten ulaşabilirsiniz.
Truva Linux Wiki: Amacı Türk kullanıcıların kullanımına uygun kolay kullanılabilir bir dağıtım geliştirmek olan Truva Linux için, http://www.truvalinux.org.tr/wiki/ adresinde kapsamlı bir belge havuzu bulunmaktadır.
Ubuntu Türkiye Wiki: Ubuntu hakkında Türkçe doküman havuzu hazırlamak üzere çalışmalarda bulunan Ubuntu Türkiye ekibi tarafından hazırlanan Ubuntu Türkçe Wiki’de oldukça fazla sayıda, Ubuntu dağıtımına has belge yer almaktadır. Ubuntu Türkiye Wiki’ye bu adresten ulaşabilirsiniz.
Ulaknet-CSIRT: Ulaknet dahilinde faaliyet gösteren CSIRT (Computer Security Incident Response Team) ekibi tarafından hazırlanan güvenlik dokümanlarına http://csirt.ulakbim.gov.tr/dokumanlar/ adresinden ulaşabilirsiniz. Doküman sayfasında yetkilendirme, ağ güvenliği ve yönlendirme gibi konularda çeşitli belgeler bulunmaktadır ve sayfada yer alan belgeler periyodik olarak güncellenmektedir.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://dessas.yetkinforum.com
 
Belgeler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HERSEY BURDA :: İŞLETİM SİSTEMLERİ :: LİNUX-
Buraya geçin: