Sanal mitingler gerçeklerini geride bıraktı
» HABER
Yazı boyutuAzaltArttırPaylaş» Facebook» Google» Twitter» Buzz It» FriendFeed» Mixx» Digg» del.icio.us» reddit» MySpace» Stumble Upon
İlgili Haberler
Google'a çevreci rakip
MySpace, Facebook karşısında pes etti
İnternette bıraktığınız tüm izleri silin!
Gezisitesi ile Ağustos'ta da cazip tatil
Bu haber fırsatlarla dolu...
Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Genel Sekreteri Turhan Menteş, siyasi partilerin başarısında internet ve sosyal ağları iyi kullanmasının önemli olduğuna işaret ederek, "Sanal mitinglerle farklı kesimlerden on binlerce insana ulaşmak mümkün" dedi.
Menteş, 22-25 Eylül günlerinde Rixos Grand Ankara Hotel'de yapılacak geleneksel "Bilişim 2010" etkinliği öncesi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknolojinin her an getirilip kurulabileceğini, ancak bu teknolojiyi kullanma kültürünün yerleşmesinin uzun zaman aldığına ve sosyal dönüşümün gerçekleşmesinin hızlandırılması için de çok çaba harcamak gerektiğine işaret etti.
"Bilişim 2010" gibi toplantıların, özellikle "karar verici kişilerin bulunduğu" kamu sektörü içerisinde bu kültürün anlaşılması ve yaşanması için önemli imkanlar sunduğunu vurgulayan Menteş, toplum yaşamının da kendisini teknolojiye uydurmaya başladığına dikkat çekti.
Sanal mitingler
"Sosyal ağlar önemli ve bu kültürü iyi anlamamız gerekiyor" diye konuşan Menteş, referandum öncesi Facebook ve Tweeter gibi sitelerde büyük "sanal mitingler" gerçekleştirildiğini bildirdi.
Cadde ve meydanlarda yapılan mitinglerde sadece parti liderinin konuştuğunu, vatandaşların ise interaktif ilişki içerisine giremediğini ifade eden Menteş, sanal mitinglerde ise çeşitli kesimlerden insanların karşıt fikirlerini de paylaşabildiğine işaret etti.
Menteş, "Siyasi partilerin başarısında, artık interneti ve sosyal ağları iyi kullanması da etkili. Sanal mitinglerle farklı kesimlerden on binlerce insana ulaşmak mümkün" görüşünü dile getirdi.
Turhan Menteş, "Partiler sosyal ağlarla açılımlar yaptılar, içerik sağladılar, 300-500 kişiye değil, 50 bin, 100 bin kişiye ulaştılar. Karşılıklı etkileşim sağlanan bu ortamlar siyasetçiler için çok büyük olanaklar sağlamakta. Cumhurbaşkanı Gül de sosyal ağları ilk kullanmaya başlayan siyasetçiler arasında yer alıyor" dedi.
Sosyal dönüşüm
Menteş, Bilişim 2010'nun ana temasını; "Sosyal Dönüşüm" olarak belirlediklerini bildirdi.
Konusunda uzman pek çok yerli ve yabancı konuşmacı, bilişim teknolojilerinin sosyal yaşamda yarattığı değişimleri tüm yönleriyle ele alacağını anlatan Menteş, bilişim teknolojilerinin basında, eğitimde, sanatta, sporda ve diğer alanlarda sağladığı gelişim ve buna bağlı değişimlerin toplum üzerindeki etkilerinin tüm yönleriyle tartışılacağını kaydetti.
Menteş, şunları bildirdi:
"Günümüzde kültürel, sosyal, politik ve toplumsal alanlarda çok önemli sosyal dönüşümler yaşanmakta. TBD, bilişim toplumuna geçiş yolculuğunun bu sosyal dönüşüm üzerindeki iz düşümlerini Bilişim 2010'da ele alacak. Farklı alanlarda yaşanan değişimler topluma hayal edemeyeceği yeni yaşam biçimleri sunuyor. Bu doğrultuda ülkemizin sosyal dönüşümünde STK'lar, kamu kurumları, iş dünyası ve bilişimcilere önemli sorumluluklar düşüyor. Yurtiçi ve yurtdışından konusunda uzman konuşmacıların davet edildiği etkinliğe, kamu ve özel sektörün yönetici ve çalışanları, sanayici ve iş adamları, akademisyenler, girişimciler, öğrenciler ve teknolojiyi yoğun kullananların katkı vermeleri bekleniyor.
Suat Özçelebi, Said Nurhan, Prof. Peter L. Levin, Dr. Jean Burgess ve Prof. Dr. John Hartley gibi ülkemizden ve yurtdışından pek çok konuşmacının yer alacağı etkinlikte, 4 gün boyunca pekçok oturum panel ve sunum gerçekleştirilecek."
Menteş, etkinlik programının,
www.bilisim.org.tr internet adresinden incelenebileceğini sözlerini ekledi.