Özsüt komşuya üretim tesisi kuruyor
Özsüt, farklı kanallardan büyüme arayışları içerisinde.
Haber : Ekonomist Online / 28 Mart 2010 Pazar
Geçen hafta Fransa’nın en büyük kahve üreticisi Cafés Richard ile işbirliği gerçekleştiren Özsüt, bu yeni atılımla birlikte mönüsüne kahveyi de ekledi.
Yıl sonuna dek 10 ton kahve satışı yapmayı hedefleyen Özsüt, farklı kanallardan da büyüme arayışları içerisinde. Bilindiği gibi Avrupa Birliği (AB) ülkelerine süt ve sütlü ürünlerin ihracatında bazı sıkıntılar yaşanıyor. AB ülkelerine ihracat için Yunanistan’a üretim tesis kurma formülü bulan Özsüt, yakın zamanda bu projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Özsüt Genel Müdürü Yıldırım Çullu, “Bizim ürünlerimizi Yunanistan’a ihracat yoluyla gönderme şansımız yok. Mevcut yatırımcı profili, üretim tesisi kurmanın tek yolu” dedi.
Yunanistan’da sütlü tatlılar için üretim tesisi kurmayı düşündüklerini vurgulayan Çullu, Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle yatırım için uygun zeminin oluşmasını beklediklerini ifade etti. Çullu, gıda sektöründe faaliyet gösteren Yunanlı bir şirketle görüşmelerinin sürdüğünü belirtiyor. Özsüt, bu üretim tesisiyle diğer AB ülkelerine de ihracat yapma şansı bulacak.
Ancak Özsüt’teki yenilikler bu yeni yatırımla sınırlı değil. Özsüt, İstanbul, Ankara ve İzmir’deki toplam altı restoranında mevcut mönüsüne yemek konseptini eklemişti. Ürün gamını sürekli değiştiren şirket, şimdi de birçok restoranına sandviç konseptini de eklemeye hazırlanıyor. Çullu, “Ekmeği kendimiz üreteceğiz. Bu yeni konsepti Türkiye genelindeki Özsüt şubelerinde yaygınlaştıracağız. Bu yıl içerisinde, bu konsepti uygulamaya başlayacağız” diyor.