Şimdi de Google ve Skype hedefte
Blackberry'yi yasaklama hazırlığı içinde olan Hindistan, şimdi de özel şifreleme sistemine sahip Google ve Skype servislerine gözünü dikti.
İlişkili fotoğrafları göster
Galeri: Tablet aleminde son durum
Bu yılın başlarında iPad ile cisim bulmaya başlayan tablet bilgisayar kategorisi yeni tanıtılan veya söylentileri dolaşan modellerle kalabalıklaşıyor.
Cep telefonunun evrimi 1983-2010
Sadece konuşmaya yarayan tuğla gibi cihazlar 26 yılda her bilgi ve iletişim hizmetine anında ulaştığımız mnobil bilgisayarlara dönüştü.
İnternet güvenliği için altın kurallar
İnternet dolandırıcılarının metotları gittikçe karışık hale geliyor, tüketicilerin ve işletmelerin bu suçluların yeni taktiklerine karşı tedbirli davranmaları gerekiyor.
ntvmsnbc
Güncelleme: 17:44 TSİ 31 Ağustos. 2010 Salı
İletişim kanallarının tamamında ‘istihbarat kontrolü’ sağlamaya çalışan Hindistan Hükümeti, bu kez de Google ve Skype’ın şifreli şebekelerine nüfuz talep etti. İçişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili, her hangi bir tür iletişim şebekesine sahip firmaların devlet organlarına kesintisiz veri aktarımı sağlamak zorunda olduğunu söyledi.
Bir süredri Blackberry telefonları yasaklama hazırlığı içinde olan Hintli yetkiller, onun gibi özel şifreleme teknolojisi kullanan Google Mail ve Skype servislerinden de işkillenmiş durumda. BBC’nin haberine göre veri transferinde şifreleme kullanan tüm firmaların lgili resmi organlara özel erişim hakkı vermesini isteyen Hintli yetkililer, aksi halde tüm bu firmaların ülkede yasaklanacağını belirtiyor.
Blackberry telefonlarda kullanılan şifreleme sistemi yüzünden ‘izleme’ yapılamıyor. Bu telefonların ülkede yasaklanması için hazırlık içinde olan Hintli organlar, üretici Research In Motion firmasını uyarmış, iki ay zarfında firmaca bir çözüm bulunmasını talep etmişti.
Haberin devamı ↓reklam
Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde de başı aynı konuyla dertte olan RIM firmasıysa hükümetlere ayrıcalık tanımayacağını, ancak tüm telekom ve iletişim firmalarını kapsayacak açık ve net bir yasa çerçevesinde belirli oranda bilgi paylaşımında bulunabileceğini açıklamıştı.