Türkçe Java Sitesi ve Kenan Sevindik'ten Java Notları
Karalanma vakti 20.11.2007 Salı günü 18:46 civarı
Java öğrenmeye başladığımdan beri doğru düzgün Java Türkçe kaynak bulmakta sıkıntı çekiyorum. Bu gayet doğal çünkü herkes, öğrenmesi ve uygulamaları çok daha basit olan C# (C Sharp)'a yöneliyor.
Böyle bir ortamda Java hakkında Türkçe şeyler bulmak elbette zor, ama imkansız değil. Cep telefonuyla alakalı bir Java projesi yapmam gerektiğini yakın arkadaşlarımla paylaşmıştım. Türkçe kaynak ararken de geçenlerde güzel bir site buldum. Adresi şöyle:
www.java.name.trBurada güzel bir forum bulunduğunu da görünce içim içime sığmaz oldu. İlla Türkçe dememdeki asıl neden İngilizcemin yetersizliğinden çok anlamaya çalışırkenki tembelliğimden ötürü. İngilizce gramer ve kullanım yönünde sıkıntım az olsa bile, Türkçe metinleri anlamak, gayet doğal olarak, daha kolayıma geldiği için Türkçede ısrar ediyorum.
Java.name.tr sitesinin aslında bir Java e-posta grubunun bilgi paylaşımı için atıldıkları bir proje olduğunu duyunca hemen o e-posta grubuna da üye oldum ve buradaki üyelerden birinin bloguna rastladım. Kenan Sevindik'in blogunun adresini veriyorum:
http://ksevindik.blogspot.com/Bundan sonra bu iki siteden gelen RSS'leri, Hoşaf.org'un "Haber Toplayıcı" bölümünden takip edebileceğiz.
Hayırlı olsun
Not: Java.name.tr sitesinin sahibi olan Kenan Kara bize bir yorum [?:hosting-bahtsizligi#comment-207 bırakmış] İnsanların kendisini Kenan Sevindik'le karıştırdıklarından bahsetmiş. Bu yazıda bu iki mümtaz Java ustasını aynı kişi gibi göstermeye çalışmamıştım. Bilakis Java.name.tr sitesinin sahibinin adının Kenan olduğunu bile bilmiyordum. Bunu da tarihe bir not olarak düşelim
Ayrıca Haber Toplayıcı'nın sırrına daha vakıf olup çalıştıramadım. O yüzden RSS'le burdan takip edemiyoruz şu anda. Hayırlısı bakalım.