‘Mantı Keyfi’ bir dünya markası olacak
Mantı Keyfi, şu anda 14 olan franchise sayısını 3 ay içinde 24’e çıkaracak.
2009’da talepler yoğunlaştı
Bize gelen franchise talepleri 2009 yılının Temmuz ayından sonra birden yoğunlaştı. Biz de bir yandan yeni franchise’lar verirken bir yandan da kurumsallaşma çalışmalarına başladık. Günde 1000 TL ciro yapan bir şube, günde 100 tabak mantı satıyor demektir. 100 tabak mantı satamayacak bir lokasyona franchise vermemeyi tercih ediyoruz. Franchise bedeli olarak 30 bin TL alıyoruz. Bunun karşılığında 400 kilo bedelsiz ürün veriyoruz. Bu da 15 bin TL’lik satış demek. Yani verdiğimiz mantıyı satarak bize verdiği paranın yarısını geri alabiliyorlar. Tabela, görsel ve 1 aylık sarf malzemeleri için de 5-6 bin TL’lik bütçe ayırıyoruz. Sonuçta bu bütçe de onlara geri dönüyor. Biz aslında 10 bin TL almış oluyoruz. Bu parayı veren yatırımcıyı çok kolay buluyoruz ama biraz seçici davranıyoruz. Girişimcilerimizin belli bir vizyonu olmasını, bizim kadar heyecan duymalarını istiyoruz. Menüde 8 çeşit mantımız var. Geleneksel Türk mantısını yeni trendlerle birleştirip değişik ürünler hazırlıyoruz. Karidesli mantı, kepekli mantı, ıspanaklı mantı gibi ürünlerimiz var. Ayrıca çiğ börek, gözleme, sigara böreği ve paçanga da yapıyoruz. Ürünün yüzde 70’ini biz yolluyoruz. Gerisini girişimcilerimiz kendileri üretebiliyor. Ancak el ürünü olmayan hiçbir yemeği kabul etmiyoruz. Anadolu’daki şehirlerde tek bir franchise ile yürümek istiyoruz. Bir ilde yeni şubeler açılacaksa, var olan girişimcilerimizle yürümeyi tercih ediyoruz’.