HERSEY BURDA

HERSEYİ BULABİLDECEĞİN TEK ADRES
 
AnasayfaTakvimSSSAramaÜye ListesiKullanıcı GruplarıKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» free slot machines win cash
Çarş. Ağus. 03, 2011 3:57 am tarafından Misafir

» watch naruto hentai watch naruto hentai free
Çarş. Ağus. 03, 2011 3:52 am tarafından Misafir

» major fish oil
Salı Ağus. 02, 2011 10:26 pm tarafından Misafir

» hentai about hentai academy
Salı Ağus. 02, 2011 10:10 am tarafından Misafir

» гинекология ответы
Ptsi Ağus. 01, 2011 9:18 am tarafından Misafir

» x-Hack hack you
Ptsi Ağus. 01, 2011 8:00 am tarafından Misafir

» When the first Whirlpool Duet album was released in December 2001
Ptsi Ağus. 01, 2011 3:05 am tarafından Misafir

» women at work hentai online women at work hentai stream
Ptsi Ağus. 01, 2011 2:56 am tarafından Misafir

» facebook likes xb
Paz Tem. 31, 2011 9:22 am tarafından Misafir

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
HABERLER
Fikri Türkel köşe yazıları

Paylaş | 
 

 C Programlama Diline Giriş (4. Bölüm) - Switch Case Yapısı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 3361
KULLANICI PUANLARI : 9918
Kayıt tarihi : 16/05/10

MesajKonu: C Programlama Diline Giriş (4. Bölüm) - Switch Case Yapısı   Salı Tem. 13, 2010 5:46 pm

C Programlama Diline Giriş (4. Bölüm) - Switch Case Yapısı
Yazar: Umut Coşkun
Eklenme: 28.06.2010 Okunma: 419 Seviyesi: Başlangıç
Merhaba arkadaslar,

Bu makalede C dilinde switch case'in nasıl kullanıldığını inceleyeğiz. Şimdi asağıdaki kodu bir inceleyelim, daha sonra kodun işlevini anlatacağım, sanırım en iyi anlatma yöntemi bu.


#include "stdio.h"
#include "stdlib.h"
#include "conio.h"
int main()
{
int x;
printf("Bir sayi giriniz:");
scanf("%d",&x);
switch(x)
{
case 1:
printf("1e bastiniz");
break;
case 2:
printf("2ye bastiniz");
break;
case 3:
printf("3e bastiniz");
break;
default:
printf("1 , 2 yada 3e basmadiniz");
break;
}
getch();
}


Peki yukarida ne yaptik?Ilk önce x adinda bir tamsayi degiskeni tanimladik.Daha sonra kullanicidan bir deger girmesini istedik ve girilen degeri x'e atadik.Daha sonra switch case bölümü olusturduk.

Switch nasil isler?

Mesela burda switch(x) yaptik, bu x'in degerine göre islem yapacagimiz anlamina gelir.Case ise x'in degeri belirttigimiz deger oldugunda islenecek komutlari gösterir, yani su sekilde, mesela kullanicidan x'î girmesi istendiginde 1 girdiyse "case 1" bölümünde girilen kodlar islenir.

Burdaki örnekte 1 girildiginde Case 1 islenecek ve ekrana "1e bastiniz" yazdirilacaktir. Case ile baslattiginiz sartlar "break" komutu ile bitirilir.Istediginiz kadar case olusturabilirsiniz. "default" ise sartlardan hiçbiri saglanmadiginda islenecek kodlari gösterir.Burdaki örnekte case'lerden hiçbiri uymuyorsa default islenecek ve ekrana "1 , 2 yada 3e basmadiniz" yazdirilacaktir.

Burdaki degiskenimizi int yani tamsayi olarak tanimladigimiz için, bir string degeri girildiginde default islecektir.Karistirilmamasi gereken bir noktada; Case 1, Case 2 diye belirttiklerimiz Case'lerin sira numarasi degil, x'in degeridir.Tabi eger switch kodunu açarken baska bir degisken belirtseydik onun degeri olurdu.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://dessas.yetkinforum.com
 
C Programlama Diline Giriş (4. Bölüm) - Switch Case Yapısı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
HERSEY BURDA :: PROGRAMLAMA DİLLERİ :: (C/C++)-
Buraya geçin: